İzmirTurTatil

Arda AĞRAS' tan Tatil Öncesi Öneriler

1 79

Sevgili Seyahatseverler;

Tur tercihlerinizde size en doğru rehber olan izmirturtatil.com İnternet Sitesi’nin değerli ziyaretçileriyle bilgi paylaşımında bulunmanın keyfini yaşadığımı vurgulayarak, öncelikle sizlere MERHABA demek istiyorum.

İYİ REHBER= DOĞRU BİLGİ

İyi bir tur rehberi;
Bir yeri gezmekten hem keyif almamızı hem de ayrıntılı bilgi edinmemizi sağlayan kişidir. Tura çıkarken, profesyonel bir turist rehberinin koordinasyonunun önemi büyüktür. Bu o “tur”un ilk tercih sebebi olmalıdır.
Böylelikle muhteşem Dünya-Avrupa şehirlerini ve mimari yapılarını rehberinizin o ülkedeki tecrübesiyle dinleyerek gördüğünğüz gibi; çok iyi bir restoranda o ülkeye ait müziği, kültürü, dansı ve eğlenceyi, yöreye özel lezzetler ve özel içkilerin tadında harmanlama olanağı bulursunuz..
Böylelikle çıktığınız yolculuk, büyük keyif duymanıza ve unutulmaz hatıralar biriktirmenize  vesile olacaktır
Kendinizi özel hissetmek için iyi bir rehberle seyahate çıkmayı ihmal etmeyin!..
İyi bir rehber, 6 önemli işleve sahip olmak zorundadır:

a) İletişim:
Bir rehber, kendi dilinde ve en az bir yabancı dilde yazılı ve sözlü olarak iletişim kurabilmelidir.
Bireyler arası iyi ilişkiler kurmada ise rehberin,  dürüst, güvenilir, hoşgörülü, nazik ve esprili, bakımlı, dışa dönük ve sosyal, çatışmaları önleyebilme ve ikna yeteneğine sahip olması gereklidir.
Yine  grup bilgisi, dinleme ve topluluk önünde konuşabilme gibi niteliklere sahip olması elzemdir.

b) Yönetim:
Turist rehberleri, tur programı hazırlama, turistleri karşılama, turistlerin konaklama, yiyecek-içecek ve eğlence ihtiyaçlarını karşılama, gezi programını uygulama, turistleri bilgilendirme vb hizmetleri yerine getirmektedir.
Bütün bu işlevler, turistin turizm bölgesine gelişinden ayrılışına kadar bir tur programı ve grup yönetimi becerisini gerektirmektedir. Bu nedenle bir rehberin yönetim fonksiyonları olan planlama, organizasyon, liderlik, koordinasyon ve denetim konularında ve bunların kendi meslek alanlarında uygulamaları ile ilgili bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

 

c) Tanıtma ve Bilgilendirme:
Rehberlerin en önemli işlevlerinden biri de, turizm bölgesini tanıtmak ve ziyaret edilen yer hakkında turistlere doğru bilgiyi vermektir. Rehberin, tanıttığı turizm bölgesini tüm yönleriyle tanıması, anlaması gerekmektedir. Bu açıdan bakıldığında rehberin tanıttığı turizm bölgesinin coğrafyası, tarihi, kültürü gibi farklı alanlarda çok geniş alanda bilgi sahibi olması kaçınılmazdır.

d) Eğlendirme:
Turistlerin, zevk ve eğlenme, rutin yaşamdan ve stresli ortamdan geçici olarak kaçma ve yeniden canlanma, kendine gelme amacıyla turistik seyahati gerçekleştirdiği bilinmektedir.
Bu durumda rehberlerin, turistlerin seyahat süresince eğlenmesini, zevkli zaman geçirmesini sağlama gibi bir fonksiyonu ortaya çıkmaktadır. Rehberin, gerektiğinde eğlenmesini bilme, dışa dönük ve sosyal olma, insanları anlama ve hoş görme, esprili olma gibi nitelikleri kazanmış olması gerekmektedir

e) Olağan Dışı Durumlarla Baş Edebilme
Rehber seyahat sürecinin herhangi bir aşamasında beklenmedik olaylara karşı hazırlıklı olmalıdır. Gezi programı sırasında rezervasyon sorunu, hastalık, ölüm, hırsızlık, kaza, doğal afet vb. beklenmedik olaylar çıkabilir.
Bu olağandışı olaylar karşısında grubun sorumluluğu rehbere aittir. Bu nedenle, rehberin teknik, sağlık ve hukuk bilgisi yanında dayanıklılık ve soğukkanlılık gibi nitelikleri ön plana çıkmaktadır.

f) Hakkaniyeti Sağlama
Hakkaniyet, hak edene hakkın verilmesi ilkesidir. Turistlerin turizm işletmeleri ile olan ilişkilerinde, abartılı ve gerçeğe aykırı vaatler verilmesi, vaat edilen hizmetin zamanında ve eksiksiz verilmemesi gibi durumların ortaya çıktığı anlarda; rehberin, turistlerin hakkını arama ve alma, turizm işletmelerinin hukuki sorumluklarını yerine getirmesi konusunda turistleri destekleyerek hakkaniyeti sağlamaya yardımcı olma gibi bir rolü ortaya çıkmaktadır.
Aynı şekilde turistlerin bir işletmeye zarar vermesi durumunda, söz konusu işletmenin hukuki haklarını destekleyerek hakkaniyeti sağlamada dolaylı bir rolü vardır. Ayrıca rehber, kılavuzluk ettiği grupta yaş, cinsiyet, ırk, renk gözetmeksizin her üyeye aynı ilgi ve saygıyla davranması bu alanda bir ölçüdür.

 

 EKSİKSİZ BAVUL, EKSİKSİZ KEYİF
Seyahate çıkmadan önce yanınıza almanızı tavsiye ettiğim eşyalar ve valiz hazırlama ipuçları, basitmiş gibi görünse de önemlidir.
Yola çıkmadan önce yanımızda götürmemiz gerekenler, ne kadar süre, ne zaman, nasıl ve nerede kalacağımıza göre değişkenlik gösterir.

Kimlik, Pasaport, Ehliyet,
Kredi Kartları, Banka Kartları, Kulüp Kartları,
Otobüs, gemi, uçak Biletleri,
Adres - Telefon Listesi,
Kıyafetler,
Ayakkabı, Bot, Çizme,  Spor Ayakkabı,
Terlik,


 

İç Çamaşırı,
Şort, Mayo, Bikini,
Gece Elbisesi, Takım Elbise,
Günlük Kıyafetler ( Pantolon, Gömlek, Ceket, Etek, Bluz, Tişort vs.)
Gecelik, Pijama,
Çorap,
Şapka, Eşarp,
Eşofman,
Diş Fırçası, Diş Macunu,
Deodorant, Parfüm,
Bakım Kremleri,
Jöle, Saç Spreyi,
Islak Mendil,
Tıraş Malzemeleri,
Tırnak Makası,
Tarak, Fırça, Toka,
Saç Kurutma Makinesi,
Ruj, Oje vb..
Yağmurluk, Şemsiye,
Cep telefonu Şarj Cihazı,
İlaçlarınız,
Güneş Gözlüğü,
Dikiş Seti,


Lens,
Kulak Tıkacı,
Yara Bandı,
Müzik Çalar, Cd. vs..
Fotoğraf Makinesi, Video Kamera, Batarya – Piller,
Dizüstü Bilgisayarı ve ekipmanı.

Çocuğumuz için unutmamamız gerekenler:

Kıyafetler,
Biberon,
Emzik,
Çocuk Bezi,
Bakım Kremleri,
Pişik Kremi,
Mama,
Oyuncaklar veKitaplar,
İç Çamaşırı,
İlaçlar,
Vitaminler,
Önlük,
Şampuan…

Valiz nasıl hazırlanmalı?

• Ayakkabı, tarak, kurutma makinesi gibi ağır ve sert cisimleri valizin en altına, tekerleklerin yan kısımlarına yerleştirin..
• Pijama, tişört, iç çamaşırı, kazak gibi az kırışacağını düşündüğünüz kıyafetleri rulo haline getirerek sert eşyaların arasına güzelce yerleştirin ve düz bir zemin elde edin.
• Arada kalan boşluklara küçük eşyaları yerleştirebilirsiniz.
• Çoraplarınızı daha az yer kaplaması için, iç içe geçmiş bir şekilde değil; açıp düz bir şekilde bavula yerleştirin.
kısmından katlayın. Ardından da paçaları bel kısmına doğru katlayın ve düz bi
r bölüme güzelce yerleştirin.
• Etekleri de aynı şekilde önce yandan ikiye ardından da boydan ikiye katlayın.
• Gömlekleri düzgün bir şekilde katladıktan sonra özel torbalar içinde valize yerleştirmeniz, kırışmasını engelleyecektir.
• Kozmetik eşyalarınızı, diş fırçanızı, makyaj çantanızın içine yerleştirin.
• Bu çantayı valizin bir başka gözüne de koyabilirsiniz.
• Valize koymanız gereken eşyaları önceden hesaplamanız, size vakit kazandıracaktır.



İzmirTurTatil

İzmirTurTatil

Adres : Turkey

Telefon :

E-Mail : info@izmirturtatil.com

YORUMLAR

TUFAN

08/08/2015

Başka önerilerinizde varmı ? Arda Bey :)

Yorum Yap