2018 İSKEÇE KARNAVALI
99 €
(ZAMANI GEÇMİŞTİR)

16/02/2018 - 18/02/2018
0 0

İSKEÇE KARNAVALI

1.GÜN: İZMİR - IPSALA - SELANİK: Akşam saat 18.00’da Üçkuyular, 18.30’da Üçyol, 18.45’te Alsancak ve 19.30’da Karşıyaka’dan misafirlerimizi alarak turumuza başlıyoruz. Uygun yerlerde molalar vererek sabah saatlerinde Ipsala (Türk) Sınır Kapısına varıyoruz. Sınır geçiş işlemleri tamamlandıktan sonra uygun bir tesiste kahvaltı molası veriyoruz.

Dedeağaç – Gümülcine üzerinden Selanik (Thessaloniki)’ye ulaşıyoruz. Çağlar boyu Bizans İmparatorluğunun ve daha sonra Osmanlı İmparatorluğunun hükümdarlığında, İstanbul’dan sonra ikinci en önemli şehri olan SELANİK’te panoramik şehir turu yapıyoruz. Benzersiz güzellikteki anıtlarıyla, eski Bizans kiliseleri ve tarihi eserleriyle 2005 yılında Avrupa Müze Konseyi Ödülünü alan Selanik kendisini keşfetmemizi bekliyor. Aristoteles Meydanı, Beyaz Kule, Büyük Alexander Bulvarı, Queen Olga Caddesi’ndeki tarihi konaklar, N.Egnatia Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi, Uluslararası Fuar Alanı ve Bizans Surları, St.Dimitros Kilisesi ve St.Sofia Kilisesi gezip göreceğimiz yerler arasında. Tur bitiminde otelimize yerleşiyoruz.

Akşam, hem yemekleri hem de müzik ve eğlencesiyle ünlü Yunan tavernası keyfini yaşamak isteyen misafirlerimiz Taverna eğlencemize (ekstra 45 Euro) katılabilirler.

2.GÜN: SELANİK – KAVALA – İSKEÇE – İZMİR: Sabah otelde yapacağımız kahvaltının ardından otelden ayrılıyoruz. Önce Kavala’ya gidiyor ve şehir turu yapıyoruz. Su kemerleri, Kavala Limanı, Kavala Kalesi, Aga Nicolas ve Teodora Kimissi Kiliseleri, Kavalalı Mehmet Ali Paşa İmarethanesi ve heykeli göreceğimiz yerler arasında. Serbest zamanda vereceğimiz öğle yemeği (ekstra) molasının ardından karnaval eğlencelerine katılmak için İskeçe’ye gidiyoruz.

İskeçe için “Bin bir rengin şehri” diyor burada yaşayanlar. Çünkü tarihi MÖ 879’a dayanan şehir, Batı Trakya’nın bütün iç savaşlarının ve yıkımlarının izlerini taşıyor. 1363-1912 arasında Osmanlı hâkimiyetinde kalmış. Bazı dönemlerde Bulgaristan’a geçmiş, 1920’deki referandumla Yunanistan’a bağlanmış. Yeniden yapılandırılsa da kentin tarihi merkezindeki binalar zamanla yorgun düşmüş. Avrupa Birliği fonlarıyla restore edilince, her sokakta dış cephesi dantel gibi işlenmiş binalar ortaya çıkmış. Günümüzde, modern bir kent kimliğine sahip, zengin tarihi, doğası ve gelenekleriyle her yıl büyük miktarda yerli ve yabancı ziyaretçi kabul etmektedir.

Yunanistan’ın en ünlü karnavallarından biri olarak bilinen, saatlerce müzik ve dans eşliğinde süren etkinliklere biz de katılıp eğlendikten sonra, akşam belirtilen saatte Kipi (Yunan) Sınır Kapısından geçerek Free Shop’ta alışveriş molası veriyoruz. Molamızın ardından Ipsala (Türk) sınır kapısından geçip uygun yerlerde ihtiyaç ve yemek molaları vererek sabaha karşı İzmir’e varıyoruz.

*İSKEÇE KARNAVALI: Yunancada “apokries” (apo: -den ve kreas: et) “etten uzak durmak” anlamına gelir. Hıristiyan orucu hayvansal ürünlerin tüketilmemesi şeklinde tutulur. Paskalya öncesi 40 gün tutulan oruç süresince et ve hayvansal ürünler yenilip içilmez. Bu oruç dönemi her yıl değişik tarihlerde olmakla birlikte Şubat ayı sonuna veya Mart ayı başına denk gelir. Orucun başlangıcı Paskalya’dan 40 gün önceki pazartesi günüdür ve bir önceki gün olan Pazar günü, Karnaval günüdür. Yarı efsane yarı gerçek olarak, Rio ve Venedik Karnavallarının, Apokries Karnavalına dayandığı iddia edilir. Esas olarak, şarap ve festival tanrısı Dionysos ile ilişkilendirilen bu karnaval, Kilise tarafından hoş karşılanmasa da yaygın bir gelenek olarak varlığını sürdürmektedir. Her ne kadar tüm Yunanistan’da kutlanan bir karnaval olsa da, adı bu karnaval ile özdeşleşmiş belli birkaç şehir var; bunların en başında ise İSKEÇE gelir.

İskeçe’nin karnaval etkinliklerinde yer alan bütün kültür dernekleri orada kendi stantlarını kuruyorlar; mangalda et pişirip kurulan açık hava tavernalarında eğlenceler düzenlemekte. Kurulan bu standlardaki satışlardan elde edilen paralarla karnaval etkinliklerinin kostümlerini finanse ediyorlar. Folklör oyunları, yerel grupların geleneksel müzikleri ve konserler, Yunanistan’ın ünlü sanatçıların konserleri, tiyatro gösterileri, çocuk kulüplerinde etkinlikler ve gösteriler, renkli kostümleriyle tören geçitleri yapılmaktadır.


AYZETUR

AYZETUR

Adres : GİRNE BUL.NO.58/A KARŞIYAKA

Telefon : 05336208042

E-Mail : ayzetur@hotmail.com

YORUMLAR
Yorum Yapılmadı
Yorum Yap