Pastoral Tour Teklif Al

KURBAN BAYRAMI DOĞU KARADENİZ ve YAYLALAR-İZMİR ÇIKIŞLI TUR
1695 TL
(ZAMANI GEÇMİŞTİR)

12/09/2016 - 18/09/2016
0 0
12 Eylül 2016, Pazartesi : İZMİR – SAMSUN – ORDU – GİRESUN
Sabah saat 05:00 da İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali Sun Express Havayolları kontuarı önünde buluşma. Saat 06:30 da Samsun’a hareket ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir uçuş sonrası 08:05 de Samsun'a varış. Havalimanında bizleri bekleyen aracımızla Samsun turumuza başlıyoruz. Alınacak sabah kahvaltısı sonrasında Kripell’in dünyaca ünlü Atatürk Heykeli’ni ve Bandırma Vapuru’nu görüyoruz. Samsun’dan ayrılarak Çarşamba‘da Yeşilırmak üzerinden geçip, Ünye’ye varıyor, burada vereceğimiz kısa moladan sonra yola devam ediyoruz. Bolaman üzerinden sahil yolunda mavi ve yeşilin muhteşem tonlarını yakalayarak Perşembe’ye varıyoruz. Burada Argonot efsanesine mekân olan Yason (Iason) Burnu’ndaki Yason Klisesi’ni (Aya Nikola) görüyoruz. Sonrasında Ordu’ya varışımızı takiben ilk olarak şehri 450 metre yükseklikten seyredebileceğimiz Boztepe’ye teleferikle (ekstra) çıkacağız. Muhteşem sahili ve vadileri kuşbakışı seyrediyoruz. Fındığı ile ünlü Giresun’a hareket. Otelimize gidiş ve yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.
13 Eylül 2016, Salı : GİRESUN – TİREBOLU – AKÇAABAT – HIDIRNEBİ
Kahvaltısı sonrası otelden ayrılış. Giresun Kalesi ve Topal Osman’ın mezarı ziyaretimizin ardından UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Zeytinlik Mahallesi'ndeki tarihi evlerin arasından geçerek Giresun Müzesi'ni (Gogora Kilisesi) ziyaret ediyoruz. Sahil şeridinden ilerleyerek denizin ortasındaki Karadeniz'in yaşanabilir tek adası olan Giresun Adası'nı görüyoruz ve Tirebolu’ya (TRİPOLİS) hareket. Tirebolu ilçe merkezinde, denize uzanan küçük bir tepe üzerinde bulunan Saint Jean Kalesini geziyor ve ekmeği ile ünlü Vakfıkebir üzerinden Akçaabat’a geliyoruz. Alınacak öğle yemeği sonrasında Akçaabat'ın tarihi ve kültürel özelliklerini taşıyan, geleneksel mimarî yapıları ile öne çıkarak geçmişi yaşatan bir mahalle olan Orta Mahalle‘yi görüyoruz. Bölgenin önemli eserlerinden Hagios Mikhailos Kilisesi'nin Trabzon imparatorları Komnenoslar zamanında yapıldığı sanılmaktadır. Akçaabat ilçesine bağlı Sertkaya köyünde 1600 m. rakımda bulunan Hıdırnebi Yaylasına gidiyoruz. Muhteşem bir doğa manzarasına sahip olan bir yamaçta büyük, yemyeşil bir bahçenin içinde yer alan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.
14 Eylül 2016, Çarşamba : HIDIRNEBİ – RİZE – AYDER
Sabah kahvaltısı sonrasında otelden ayrılış. Yol güzergahımızda bulunan Of ilçesi, Solaklı Vadisi üzerinde bulunan çay fabrikasına girerek evlerimizde yaptığımız çayların işlenişi hakkında bilgiler alıyoruz. Yemyeşil bir orman örtüsüyle çevrili vadiyi takip ederek yörede önemli bir geçim kaynağı olan Rize bezinin yapıldığı atölyelere uğruyor ve Rize bezinin yapılışı hakkında bilgi alıyoruz. Ardından keyifli bir yolculukla Fırtına Vadisi üzerinden,  Fırtına Irmağı ve Hala Deresini takiben Kaçkar Milli Parkları içerisinde bulunan Ayder Yaylası’na varıyoruz. Kısa bir yolculukla Tar Deresi boyunca keyifli bir yürüyüş yapıyor ve bölgenin en önemli şelalesi olan Bulut Şelalesi’ne ulaşıyoruz. Şelaleyi gezip fotoğraflıyor Çat Vadisi’ne doğru olan yolculuğumuza başlıyoruz. Aracımız ile Palovit - Elevit deresi üzerinden yol alıyor ve Kaçkarlar’ın farklı bir yüzünde bulunan Ziya Hurşit Dergahı, Şahin Tepesi, Zil Kalesi ve Şenyuva Köprüsü’nü görüyoruz. Konaklar Mahallesi’ni panoramik olarak görüyor ve Şahin Tepesi’nden Çat Vadisi’ni izliyoruz. Yeşilin bin bir ayrı tonunu göreceğiniz bu enfes yolculuk sonrası bölgenin en büyük köprülerinden olan Şenyuva (Çinçiva) Köprüsü’nü görüyor ve Zil Kalesi’ne hareket ediyoruz. Fırtına Vadisi’ndeki geçide hakim olan ve dere yatağından 100, denizden 750 metre yükseklikte yüksekçe bir tepe üzerinde konumlanmış kaleyi geziyor ve fotoğraflıyoruz. Ardından kalacağımız otele yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama tesiste.
15 Eylül 2016, Perşembe :  AYDER – BATUM – HOPA
Sabah kahvaltısı sonrasında otelden ayrılıyor ve Karadeniz’in muhteşem güzelliklerini seyrederek, Hopa’ya doğru yol alıyoruz. Sarp Sınır Kapısı’na varıyor ve Batum’a (Gürcistan) giriş yapıyoruz. Burada yapacağımız şehir turunda, Osmanlı döneminden kalma Orta Cami, Acara Devlet Müzesi,  İsa'nın 12 havarisinden Aziz Matthias’ın anıt mezarını bulunduğu Roma döneminden kalma Apsaros Kalesi, 20. yüzyılda yapılmasına karşın Gürcü mimari karakterini yansıtan eski Postane Binası, Karadeniz kıyısındaki Batum Devlet Parkı göreceğimiz yerler arasında. Acara Özerk Cumhuriyeti Parlamento Binası ve Başkanlık Sarayı’nın bulunduğu meydana yürüyoruz.  Altın Post Efsanesi ve Arganotları konu alan ve bir kısmının gerçek altından yapılmış olduğu söylenen anıtı görüyor ve fotoğraflıyoruz. Batum şehir merkezinde alışveriş için serbest zaman veriyoruz (Gürcü şarabı, hediyelik el sanatları, bambu ve diğer bitki fidanları, Gürcü müziği CD’leri en çok rağbet gören ürünlerdir). Sonrasında Sarp Sınır Kapısı’na hareket. Gümrük işlemlerini tamamlayarak Türkiye’ye giriş yapıyor ve Hopa’daki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.
16 Eylül 2016, Cuma : HOPA – BORÇKA KARAGÖL – MACAHEL
Sabah kahvaltısı sonrasında otelden ayrılış. İlk olarak minibuslerle Borçka Karagöl’e geliyoruz. Etrafında yapacağımız yürüyüş sonrasında keyif çaylarımızı yudumluyoruz. Karagöl’ü gezdikten sonra UNESCO tarafından Türkiye’de biyosfer alanı ilan edlien Macahel’e doğru yola çıkıyoruz. Merkez’de bulunan ahşap ve kök boyasının ustalıkla kullanıldığı Tarihi Camii’yi ziyaret edip fotoğraf çektikten sonra köy içerisinde serbest zaman veriyoruz. Akşama doğru konaklama yapacağımız tesisimize gidiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.
17 Eylül 2016, Cumartesi : MACAHEL – MARAL ŞELALELERİ – UZUNGÖL – SÜRMENE
Sabah kahvaltısının ardından Macahel köyünden ayrılıyor ve minibuslerle kendinizi tropik bir ormanda hissedeceğiniz Maral Şelalesi’ne yöneliyoruz. Aracımız ile belirli bir mesafeye kadar yaklaşıyoruz. Bundan sonrasını yürümeye koyuluyoruz. Şelalenin dibine kadar iniyor ve hava müsait ise kısa bir yüzme molası veriyoruz. Şelale’den ayrılıp Arhavi, Pazar yoluyla Uzungöl’e hareket ediyoruz. Dernekpazarı-Çaykara (Kadahor)  -Taşkıran üzerinden Doğu Karadeniz’in muhteşem manzaraları eşliğinde Uzungöl Yaylası’na (Şarah Köyü) varıyor ve 1090 rakımlı Uzungöl Yaylası’nda serbest zaman veriyoruz. Sürmene’de bulunan otelimize gidiş ve yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.
18 Eylül 2016, Pazar : SÜRMENE – SÜMELA – TRABZON – İZMİR
Sabah kahvaltısı sonrasında otelden ayrılış. Altındere Milli Parkı içerisinde bulunan dünyanın sayılı harikalarından Sümela Manastırı’na hareket. Ardından Altındere Milli Parkı içerisinde bulunan dünyanın sayılı harikalarından Sümela Manastırı’na hareket. Sümela Manastırı restorasyonda olduğundan manastırı en güzel açıdan gören seyir terasında Manastırı bütün güzelliğiyle fotoğraflıyoruz ve rehberimizden tarihi hakkında bilgiler alıyoruz. Ardından Trabzon şehir merkezine geliyoruz. Burada ilk olarak Ayasofya Müzesi’ni geziyor, Trabzon’a özgü gümüş işleme sanatı örneği olan kazaziye (hasır bilezik) alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Ardından şehri tepeden gören Soğuksu semtine çıkıp Atatürk Köşkü’nü geziyoruz. Alınacak akşam yemeği sonrasında Trabzon Havalimanı’na geliyoruz. Sun Express Havayolları’nın saat 22:35 uçuşuyla İzmir’e uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Saat 00:45 de (19.09.2016) İzmir’e varış. Bir başka gezimizde buluşmak dileğiyle gezimizin sonu…


Pastoral Tour

Pastoral Tour

Adres : Talatpaşa Bulvarı No: 14/3 Alsancak/İZMİR

Telefon : 0 232 465 29 70

E-Mail : info@pastoraltour.com

YORUMLAR
Yorum Yapılmadı
Yorum Yap